2020. January 29. - TeMestered
lakásfelújítás
Az otthonunk felújítása során, vagy bármely belsőépítészeti munka esetén eljutunk abba a fázisba, ahol padlóburkolatot kell választanunk. Manapság a meleg burkolatok esetén ez főleg a laminált padlót fogja jelenteni. Amikor ebbe a fázisba érünk, jó, ha tudjuk, hogy milyen szempontok szerint keressük meg a nekünk megfelelő laminált padló burkolatot. Első nekifutáskor meglepő lehet, hogy mi mindenre is kell odafigyelnünk.
2019. September 11. - TeMestered
lakásfelújítás
Még mielőtt a burkoló szakember nekiállna a járólapok lerakásának, érdemes átbeszélnünk vele, hogy mindezt hogyan is tegye, és ehhez előtte érdemes egy úgynevezett burkolati tervet készítenünk. A terv elkészítéséhez először méretarányosan rajzoljuk le a leburkolandó helyiségek alaprajzát, és érdemes berajzolni a fixen beépített elemeket is, mint például a kád, vagy beépített szekrény.
2016. March 1. - TeMestered
lakásfelújítás
Manapság a legtöbb modern fürdőszobában, amit mostanában alakítunk ki, vagy újítunk fel, akril anyagból készült szanitereket építünk be. Legyen szó hagyományos- vagy sarokkádról, zuhanyfülkéről, hidromasszázs kádról. Ez az anyag egyre inkább kezdi leváltani a régi otthonokban is fellelhető zománcozott fémkádakat, melynek számos oka van. Lássuk most, hogy mik is ezek az okok, mért szeretik ennyien az akrilt?
2016. February 20. - TeMestered
lakásfelújítás
Ha meleg padlóburkolatról beszélünk, sokaknak eszébe jutnak a padlószőnyegek. Ezek az anyagok a kedveltségüket a helyiségeket uraló puhaságukkal, lágyságukkal érdemelték ki. Ami még a javukra szolgál, hogy a változatos színvilágukkal, és mintázataikkal nagyban befolyásolják az őket befogadó szobák hangulatát. Sokan ódzkodnak azonban tőle, mert még mindig abban a hitben élnek, hogy ahol padlószőnyeg van, ott felüti a fejét a porallergia. Azonban ma már ez tévhit.
2016. February 4. - TeMestered
lakásfelújítás
Éppen otthonod csinosítgatását tervezet? Vagy csak ráférne a padlóra egy kis design frissítés? Egy burkoló szakembert vagy más mestert is felkérhetsz, hogy megvalósítsa ötleteidet, azonban azoknak, akik szeretik élvezni saját alkotásuk örömét, szóba jöhet, hogy maguk álljanak neki a szépészeti beavatkozásnak. Mi sem jobb annál, ha nap-mint-nap azon a padlón közlekedünk otthonunkban, amelyet saját kezünk munkája díszít. Lássunk most pár hasznosítható ötletet.
2016. January 17. - TeMestered
lakásfelújítás
Miközben új otthonunkat tervezzük vagy éppen a jelenlegit újítjuk fel, mindenképpen eljutunk ahhoz a ponthoz, amikor eldöntjük, hogy a helyiségekbe milyen burkolatot válasszunk. Ez legtöbbünk számára lényeges kérdés, hiszen ez a döntésünk lesz az egyik fontos alapja annak, hogyan érezzük majd magunkat otthon a mindennapok során. Persze legtöbbször a hölgyek villanyozódnak fel ebben a szituációban :). Azonban mielőtt elhamarkodnánk a döntésünket, néhány dologra érdemes odafigyelnünk, ha azt akarjuk, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen.
2016. January 13. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy-egy jól megválasztott, ház körüli apróbb felújítással, vagy éppen nagyobb beruházást igénylő átalakítással magunk számára is kellemesebb környezetet hozhatunk létre, arról nem is beszélve, hogy a hatalmas túlkínálatot felmutató ingatlanpiacon is jobb esélyeket teremthetünk lakásunk vagy házunk eladásakor. Az természetes, hogy amikor az ingatlanunk eladása mellett döntünk, akkor a lehető legtöbb pénzt szeretnénk kapni érte, de mégis milyen működőképes módszerek vannak erre?
2015. December 27. - TeMestered
lakásfelújítás
Ha az otthonod felújítása mellett döntöttél, biztosan elgondolkodtál már azon, hogy a munkálatok mennyiben nehezítik meg a család életét abban az időszakban és hogyan fogtok egyszerre felújítani és lakni ugyanabban a lakásban. Bár a probléma így elsőre igen nagynak tűnik, de kellő találékonysággal és előkészítéssel megoldható a kettő egyszerre! A kettő kibékítése pénzügyi szempontból is okos döntés, hiszen nem kell egy albérletre, vagy más szállásra költened; ráadásul azért is bölcs választás, mert így lehetőséged nyílik arra, hogy figyelemmel kísérhess minden apró mozzanatot.
2015. December 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Mikor elkészül a fürdőszobánk vagy a konyhánk, és a burkoló átadja a frissen befejezett munkát, minden olyan szép, és érintetlen, mint amilyennek vártuk. Aztán az évek során, miközben használjuk is ezeket a helyiségeket, egyre piszkosabbnak, és elhasználtnak hatnak. Ennek többnyire a fugákban megtelepedő szennyeződés az oka. Hiába takarítjuk rendesen a kerámia burkolatot, fugán meglátszik az idő múlása. A jó hír az, hogy tehetünk ellene! Lássuk hogyan.
2015. December 8. - TeMestered
lakásfelújítás
Folytatjuk korábbi cikkünket, amelyben izgalmas burkolat választási lehetőségeket kezdtünk el felvonultatni, melyek meghatározhatják a 2016-os évi trendeket. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi lehet még annál is izgalmasabb, mint egy textilanyaggal borított falfelület, de biztos vagyok benne, hogy a most következő pár ötlet is felkelti némelyek figyelmét, és elgondolkodik, hogy hol is lehetne majd ezeket alkalmazni. Kíváncsi lettél, hogy miről is van szó? Ne habozz, és olvass tovább!
Szakember kereső hirlevél