Miért válasszunk akril kádat fürdőszobánk felújításakor? Lássuk a meggyőző érveket

2016-03-01 - TeMestered

Manapság a legtöbb modern fürdőszobában, amit mostanában alakítunk ki, vagy újítunk fel, akril anyagból készült szanitereket építünk be. Legyen szó hagyományos- vagy sarokkádról, zuhanyfülkéről, hidromasszázs kádról. Ez az anyag egyre inkább kezdi leváltani a régi otthonokban is fellelhető zománcozott fémkádakat, melynek számos oka van. Lássuk most, hogy mik is ezek az okok, mért szeretik ennyien az akrilt?

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Az előnyök, ami miatt érdemesebb akrilban gondolkozni egy fürdőszoba felújításkor

Az akril, anyagának köszönhetően igazán könnyen formázható. Mivel hőre lágyuló műanyag, a gyártás során jó alakíthatóságának, és könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően mindenféle igénynek meg tudnak felelni. Bizonyos formák a korábban felhasznált anyagokból egyáltalán nem is lennének elérhetőek.  

Az akril kádak előnyei közé általában az alábbiakat említhetjük meg:

  • Első érintéskor nem olyan hideg, mint egy zománcozott fémkád. Zuhanyzás előtt jobb érzés beállni.
  • Könnyebban tisztítható az anyagának köszönhetően.
  • Lassabban hűl ki a víz, amit beleengedünk, így tovább tudjuk élvezni relaxáló forró fürdőnket.
  • Mivel változatosabban formálható, így jóval kényelmesebb formákat is ki lehet hozni belőle. Egy kényelmesebb kád pedig magasabb komfortérzetet biztosít.

Mindezek mellett, aki építkezéskor vagy felújításkor magának szerzi be a kiszemelt kádat, jó hír lehet, hogy ez az anyag lényegesen könnyebb korábbi társainál, így a szaniter hazaszállítása sem lesz lehetetlen feladat.

Akril kád vízszerelés burkolás

Ha vásárolni megyünk, kétféle termékkel találkozhatunk

Választhatunk teljes anyagában akril szanitert. Ennek tulajdonsága, hogy a felületi rétege, nagyjából 4,5-6 mm vastagságban, teljes egészében akrilból van. Ezt természetesen merevítik, erősítik különféle módszerekkel, de ez a felhasználó számára láthatatlan marad.

Hatalmas előnye ennek a változatnak, hogy a vastagabb akril rétegnek köszönhetően a kisebb sérüléseket, karcokat, amelyeket egy-egy leeső tárgy, gyerekjáték okoz, könnyedén el lehet tüntetni. A javítás után a kisebb sérülések nyoma teljes egészében láthatatlan lesz.

Luxus akril kád vízszerelés burkolás

A másik lehetőségünk, hogy ABS-acryl technológiával készült kádat választunk. Ez abban különbözik az előzőhöz képest, hogy itt csak a lemez felső része tiszta akril, maximum 1mm vastagságban. A többi ABS-acryl, ami szintén egyfajta műanyag. Az acryl-ABS lemez is megfelelő felületi keménységet és ütésállóságot biztosít és az egyéb tulajdonságai is szinte megegyeznek a tiszta akrilból készült termékkel.

Azonban ennél a típusnál már jobb, ha odafigyelünk, hogy ne essenek ki nehéz, hegyes dolgok a kezünkből, és a gyerekek se dobálják be a kis fémautókat messziről a kádba. Ha mégis megesik, és sérül a felület, már sokkal valószínűtlenebb, hogy nyomtalanul el tudjuk tüntetni.

Fürdőszoba felújítás vízszerelés burkolás

Amit érdemes még tudni az akril kádakról

Pár dolgot még megosztunk veletek pontokba szedve az akril szaniterekkel kapcsolatban, hogy a lehető legkevesebb megválaszolatlan kérdéssel induljatok neki a beszerzőtúrának.

  1. Az ilyen kádak anyagvastagsága általában 3,5-4 mm között van. Persze ez csak az átlag.
  2. A kádak alját egy extra 2 cm vastag préselt fa lemezt is beépítenek, annak érdekében, hogy minden felhasználót biztonságban elbírjon az anyag.
  3. A kád aljához rögzítik a kádlábat, aminek a beépítése elengedhetetlen, ha nem akarjuk elvesztani a garanciát. Ezzel egy mester (legyen az vízszerelő mester, vagy burkoló mester) könnyedén meg tudja oldani a vízszintes beszerelést. 
  4. A hajlatokban az anyag vékonyabb lehet a gyártási technológiának köszöngetően. Ez a használatot nem befolyásolja.
  5. Vásárláskor érdemes neves gyártók termékeit választani. Ez több szempontból is javasolt, de a megbízható minőség és a garancia szempontjából kifejezetten!


Ha már megvan a kád, csak be kell szerelni, vagy épp a fürdőszoba felújítását tervezgeted csak, nálunk biztosan megtalálod a megfelelő vízszerelő és burkoló mestert!

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél