2019. August 23. - TeMestered
lakásfelújítás
Még az őszi napsugarak is jóleső meleget tudnak árasztani. Jó érzés ilyenkor a teraszra kiülni egy plédbe burkolódzva olvasgatni egy forró tea társaságában, még utoljára feltöltődni kicsit, és így készülni a télre. Viszont ezekben az időkben amint a nap elbújik, már nagyon hideg tud lenni. Az ilyen esetekben is akadnak olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető legtovább élvezhessük a teraszunk nyújtotta élvezeteket.
2016. March 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Éppen új konyhádat tervezgeted? Számoltál azzal, hogy nem elegendő csak az asztalos mesterrel átbeszélni a terveket, hanem egy villanyszerelő bevonása is célszerű lenne? Bizony még a legszebb konyhabútort is beárnyékolja a nem megfelelően kialakított konyhai világítás. Hiába szép, és praktikus a bútor, ha félhomályban kell tapogatódznunk a dolgok után. Nézzük, hogyan kerüljük el ezt!
2016. February 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Sokan vagyunk úgy, hogy akár az új otthonba költözéskor, akár egy felújításkor a vásárolt lámpatesteket mi magunk akarjuk felrakni a helyére. Hiszen mi sem tűnik egyszerűbbnek néhány kábel bekötögetésénél egyesek számára. Azonban az ilyen vállalkozó kedvű, ámde szakképzetlen uraknak vagy hölgyeknek is célszerű figyelembe venni pár biztonsági szempontot mielőtt nekiáll a műveletnek. Hiszen akárhogy is nézzük ez bizony egy életveszélyes feladat. És ha nem vagyunk 100%-ig biztosak magunkban, jobban tesszük, ha villanyszerelő szakember segítségét kérjük. Nem szégyen, ámde életet is menthet.
2016. January 13. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy-egy jól megválasztott, ház körüli apróbb felújítással, vagy éppen nagyobb beruházást igénylő átalakítással magunk számára is kellemesebb környezetet hozhatunk létre, arról nem is beszélve, hogy a hatalmas túlkínálatot felmutató ingatlanpiacon is jobb esélyeket teremthetünk lakásunk vagy házunk eladásakor. Az természetes, hogy amikor az ingatlanunk eladása mellett döntünk, akkor a lehető legtöbb pénzt szeretnénk kapni érte, de mégis milyen működőképes módszerek vannak erre?
2016. January 9. - TeMestered
lakásfelújítás
Fenntartható és „zöld” minősítéssel ellátott lakásban élni ma már könnyen elérhető, ráadásul a statisztikák szerint az eredmények is a befektetés mellett szólnak. Azt könnyű belátni, hogy az energiahatékony megoldások alkalmazásával hosszabb távon költségeket takarítunk meg, valamint a környezetünkre is kedvezőbb hatást fejtünk ki. És ki ne akarná, hogy egy kevés pénzzel több maradjon a zsebében, és ne a szolgáltatók zsebébe vándoroljon. Az meg pláne óriási pozitívum, hogy ezzel még a Földünknek is segítünk. De miről is beszélünk?
2015. December 30. - TeMestered
lakásfelújítás
Számtalan asztalos mester található meg oldalunkon, és abban talán mind egyetértenének, hogy ha egyedi bútor készítéséről van szó, márpedig őket főleg ilyen kérésekkel szoktuk felkeresni, akkor biztosan a konyhabútor viszi a prímet. Hogy miért is van ez, az talán egyértelmű is. De mit tegyünk, ha nekünk is egyedi konyhabútorra van szükségünk? Honnan meríthetünk ötleteket? És miket kerüljünk el mindenképpen a tervezés során? Erre próbálunk most választ adni.
2015. December 27. - TeMestered
lakásfelújítás
Ha az otthonod felújítása mellett döntöttél, biztosan elgondolkodtál már azon, hogy a munkálatok mennyiben nehezítik meg a család életét abban az időszakban és hogyan fogtok egyszerre felújítani és lakni ugyanabban a lakásban. Bár a probléma így elsőre igen nagynak tűnik, de kellő találékonysággal és előkészítéssel megoldható a kettő egyszerre! A kettő kibékítése pénzügyi szempontból is okos döntés, hiszen nem kell egy albérletre, vagy más szállásra költened; ráadásul azért is bölcs választás, mert így lehetőséged nyílik arra, hogy figyelemmel kísérhess minden apró mozzanatot.
2015. December 15. - TeMestered
lakásfelújítás
Az ünnepek közeledtével kötelező kellékként kerül elő minden családban a karácsonyfa, amely ilyenkor központi dekoráció az otthonokban. A látványos díszítések és fények mámorában azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a karácsonyfa szakszerű kezelésével kapcsolatban több szabályt érdemes betartanunk. Azért ne essünk kétségbe, nem kell villanyszerelőnek vagy bármilyen szakembernek lennünk, hogy minden rendben legyen, de azért mégis érdemes pár dologra odafigyelnünk. Nézzük mire is gondolunk.
2015. November 19. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy rosszul megválasztott világítási rendszerrel egy egyébként jól megtervezett belső teret könnyedén el lehet rontani, és így csökkenteni a használati értékén. Természetesen ennek a fordítottja is igaz lehet: egy rossz adottságú teret erősen javíthatsz a világítás helyes megválasztásával. Az alábbiakban összeszedtünk pár olyan pontot, ami hiba forrása lehet a tervezés során.
Szakember kereső hirlevél