2021. November 5. - TeMestered
lakásfelújítás
Minden évben, mikor itt az ősz és a hidegebb idő, vele együtt karöltve egyes otthonokban megjelenik a penész is a falakon. Sok helyen ezt már megszokottnak vesszük, és nyúlunk a jól bevált felületi kezelő szerekhez, eszközökhöz. Azonban ez sosem fogja véglegesen megoldani a problémát és a felszín alatt továbbra is ott lebeg a fejünk felett, hogy bizony egy egészséget károsító helyen töltjük a napjainkat.
2016. March 1. - TeMestered
lakásfelújítás
Manapság a legtöbb modern fürdőszobában, amit mostanában alakítunk ki, vagy újítunk fel, akril anyagból készült szanitereket építünk be. Legyen szó hagyományos- vagy sarokkádról, zuhanyfülkéről, hidromasszázs kádról. Ez az anyag egyre inkább kezdi leváltani a régi otthonokban is fellelhető zománcozott fémkádakat, melynek számos oka van. Lássuk most, hogy mik is ezek az okok, mért szeretik ennyien az akrilt?
2016. February 7. - TeMestered
lakásfelújítás
Az élet egyik elengedhetetlen kelléke a víz, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a Föld 71 százalékát víz borítja be. Az élő szervezetek egyik alapvető lételemére azonban könnyen ellenségként tekinthetünk, mert sokszor nem várt csapásként jelenik meg életünkben. Senki nem szeretne arra hazaérni otthonába, hogy az értékei, és legfőbb menedéke tönkrement a víz okozta károk miatt. Lehet, hogy van biztosításunk, és úgy gondoljuk ez így ok, de az maximum a helyreállításban segít. A károk megelőzésére viszont lássunk néhány tippet.
2016. January 26. - TeMestered
lakásfelújítás
A fűtésszezon során lakásunk nedvesebb részein penészesedés fordulhat elő. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a penészgomba csak régi házakban ütheti fel a fejét, ezzel szemben azonban az igazság az, hogy bárhol előfordulhat, ahol a környezeti adottságok megfelelőek számára. Részben a mi feladatunk ezt megakadályozni, és tenni arról, hogy kellemes meleg otthonunk hangulatát ne tegye tönkre a tudat, hogy a lakásunkat a penésszel is meg kell osztanunk. Jobb nélkülük élni. Lássuk mit is tegyünk ellenük.
2016. January 9. - TeMestered
lakásfelújítás
Fenntartható és „zöld” minősítéssel ellátott lakásban élni ma már könnyen elérhető, ráadásul a statisztikák szerint az eredmények is a befektetés mellett szólnak. Azt könnyű belátni, hogy az energiahatékony megoldások alkalmazásával hosszabb távon költségeket takarítunk meg, valamint a környezetünkre is kedvezőbb hatást fejtünk ki. És ki ne akarná, hogy egy kevés pénzzel több maradjon a zsebében, és ne a szolgáltatók zsebébe vándoroljon. Az meg pláne óriási pozitívum, hogy ezzel még a Földünknek is segítünk. De miről is beszélünk?
2015. December 27. - TeMestered
lakásfelújítás
Ha az otthonod felújítása mellett döntöttél, biztosan elgondolkodtál már azon, hogy a munkálatok mennyiben nehezítik meg a család életét abban az időszakban és hogyan fogtok egyszerre felújítani és lakni ugyanabban a lakásban. Bár a probléma így elsőre igen nagynak tűnik, de kellő találékonysággal és előkészítéssel megoldható a kettő egyszerre! A kettő kibékítése pénzügyi szempontból is okos döntés, hiszen nem kell egy albérletre, vagy más szállásra költened; ráadásul azért is bölcs választás, mert így lehetőséged nyílik arra, hogy figyelemmel kísérhess minden apró mozzanatot.
2015. November 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Konyhafelújításba fognál mert új lakásba költözöl, vagy éppen meguntad a jelenlegit? Legyen bármi is a motivációd, szerencsés, ha egy-két dolgot előre átgondolsz és felkészülten vágsz neki a műveletnek! Sok utólagos fejtöréstől, és bosszúságtól kímélheted meg magadat, ha megfontolod ezt a pár hasznos tippet. Lássuk miről is beszélünk.
Szakember kereső hirlevél