2024. April 23. - TeMestered
lakásfelújítás
A vályogházak egyedi bájukkal és természetességükkel sok ember szívét hódítják meg. Azonban ahhoz, hogy ezen környezetbarát építmények hosszú távon is megőrizzék komfortjukat és energiahatékonyságukat, néhány fontos aspektusra kell odafigyelnünk felújításuk során. A következőkben néhány hasznos tippet és tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek optimalizálni a vályogházak szigetelését, festését, nyílászáróinak kiválasztását, és elősegítik az energiahatékonyság növelését.
2024. February 21. - TeMestered
lakásfelújítás
A hőszivattyúk rendkívül rugalmas és hatékony megoldást kínálnak a különböző klimatikus viszonyokra. Egy hőszivattyú a levegő, víz vagy föld hőenergiáját használja fel annak érdekében, hogy fűtést vagy hűtést biztosítson az adott épület számára. Az éghajlati viszonyok változatossága miatt, amelyek magukban foglalják az extrém hideget és meleget, valamint az enyhe köztes hőmérsékleteket, a hőszivattyúknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a körülményekhez.
2023. October 12. - Korall Klíma
lakásfelújítás
Képzeld el, ha otthonodban lenne egy eszköz, amely egyszerre képes lenne télen melegen tartani és nyáron hűsíteni, mindezt környezetbarát módon és még az energiaköltségeidet is lefaragva. Nos, a hőszivattyúk ezt a csodát valósággá tehetik, és most elmondjuk, miért érdemes fontolóra venni ezeknek a kiváló klímaberendezéseknek az alkalmazását!
2019. October 3. - TeMestered
lakásfelújítás
Manapság már nem kérdés, hogy az otthonunkat érdemes a meleg, de főleg a hideg ellen jó hőszigeteléssel és megfelelő minőségű külső burkolattal védeni. Amire viszont nem ilyen egyértelmű a válasz az a mivel, hogyan, milyen vastagságban, és mennyiért kérdések. Az energetikus szakember véleményét mindenképp kérjük ki, azonban néhány alapvető szabályról jó, ha mi magunk is tudunk.
2019. September 11. - TeMestered
lakásfelújítás
Még mielőtt a burkoló szakember nekiállna a járólapok lerakásának, érdemes átbeszélnünk vele, hogy mindezt hogyan is tegye, és ehhez előtte érdemes egy úgynevezett burkolati tervet készítenünk. A terv elkészítéséhez először méretarányosan rajzoljuk le a leburkolandó helyiségek alaprajzát, és érdemes berajzolni a fixen beépített elemeket is, mint például a kád, vagy beépített szekrény.
2019. August 23. - TeMestered
lakásfelújítás
Még az őszi napsugarak is jóleső meleget tudnak árasztani. Jó érzés ilyenkor a teraszra kiülni egy plédbe burkolódzva olvasgatni egy forró tea társaságában, még utoljára feltöltődni kicsit, és így készülni a télre. Viszont ezekben az időkben amint a nap elbújik, már nagyon hideg tud lenni. Az ilyen esetekben is akadnak olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető legtovább élvezhessük a teraszunk nyújtotta élvezeteket.
Szakember kereső hirlevél