2024. April 23. - TeMestered
lakásfelújítás
A vályogházak egyedi bájukkal és természetességükkel sok ember szívét hódítják meg. Azonban ahhoz, hogy ezen környezetbarát építmények hosszú távon is megőrizzék komfortjukat és energiahatékonyságukat, néhány fontos aspektusra kell odafigyelnünk felújításuk során. A következőkben néhány hasznos tippet és tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek optimalizálni a vályogházak szigetelését, festését, nyílászáróinak kiválasztását, és elősegítik az energiahatékonyság növelését.
2021. January 14. - TeMestered
lakásfelújítás
Mindenki spórolni szeretne, és ez alól a lakhatás költségei sem kivételek. Szinte mindenkiben felmerül a kérdés: hogyan tehetném gazdaságosabbá az otthonomat a mindennapokban? Természetesen sok lehetőség merül fel, egy azonban biztos: az egyik leghatékonyabb energia- és költségmegtakarítási módszert a ház megfelelő hőszigetelése jelentheti. Nade mikor tehetem ezt meg utólag? És mikre érdemes odafigyelni? Ezekre, és hasonlókra keresünk most választ.
2019. October 3. - TeMestered
lakásfelújítás
Manapság már nem kérdés, hogy az otthonunkat érdemes a meleg, de főleg a hideg ellen jó hőszigeteléssel és megfelelő minőségű külső burkolattal védeni. Amire viszont nem ilyen egyértelmű a válasz az a mivel, hogyan, milyen vastagságban, és mennyiért kérdések. Az energetikus szakember véleményét mindenképp kérjük ki, azonban néhány alapvető szabályról jó, ha mi magunk is tudunk.
2019. May 6. - Joe
lakásfelújítás
Az utólagos hőszigetelés jótékony hatása! Egy már elkészült ház utólagos hőszigetelésének eredményeként, a falfelületek utólagos szigetelése esetén, általánosan 35-50%-os nagyságrendű energia-megtakarítással lehet számolni.
2016. July 22. - TeMestered
lakásfelújítás
Javában a nyár közepén járunk, és túl is vagyunk már pár melegebb időszakon. Akinek nincsen klíma az otthonában, és nem figyel oda eléggé, ott hamar átveheti a hatalmat az izzasztó hőség a belső terekben is. Pedig ugye mennyivel kellemesebb mikor a 30+ fokos utcáról a kellemesen hűvös otthonunkba lépünk be? Lássuk mit tehetünk ennek érdekében.
2016. April 22. - TeMestered
lakásfelújítás
Azt, hogy az újságpapír alkalmas szigetelésre is, sokan tudjuk nagyszüleinktől. Biztosan mind találkoztunk már papírba tekert befőttesüvegekkel. Azt azonban kevesen tudjuk, hogy ez az anyag a házak szigetelésére is kiválóan alkalmas. Persze ezt ne úgy képzeljük el, hogy újságpapírokat ragasztgatunk a ház falára. Ennek is megvan a maga technológiája, mely alkalmassá teszi a papírt szigetelő anyagként való felhasználásra. Nem véletlen, hogy az újrahasznosított újságpapírral szigetelt rönkházak is kiválóan állják a kánikula okozta hőséget.
2016. January 26. - TeMestered
lakásfelújítás
A fűtésszezon során lakásunk nedvesebb részein penészesedés fordulhat elő. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a penészgomba csak régi házakban ütheti fel a fejét, ezzel szemben azonban az igazság az, hogy bárhol előfordulhat, ahol a környezeti adottságok megfelelőek számára. Részben a mi feladatunk ezt megakadályozni, és tenni arról, hogy kellemes meleg otthonunk hangulatát ne tegye tönkre a tudat, hogy a lakásunkat a penésszel is meg kell osztanunk. Jobb nélkülük élni. Lássuk mit is tegyünk ellenük.
2016. January 20. - Pro-general kft
lakásfelújítás
Itthon, ha saját ház építésében gondolkozunk, az esetek döntő többségében a tégla jut eszünkbe, mint építő anyag. Hiszen mi lehetne stabilabb, mint az egymásra pakolt vörös építőkockák? A többit biztosan elvinné a földrengés, meg egy kis szellő. Az igazság azonban az, hogy a mai kornak megfelelő minőségben készült könnyűszerkezetes házak vannak olyan strapabírók, mint egy téglaház, és bizony még előnyökkel is rendelkezik a hagyományos építőanyaggal szemben. Mik ezek az előnyök? Olvass tovább is mindjárt fény derül a titokra.
2015. December 19. - TeMestered
lakásfelújítás
Tél van, ködös reggelekre és gyakori fagyokra ébredünk. Otthonunkban ilyenkor egy komoly feladatot mindenképpen meg kell oldanunk, mégpedig lakásunk melegen tartását. Ami bár kézenfekvő, és egyszerű feladatnak tűnik, nem árt néhány dologra odafigyelni. Nem meglepő módon mindenki a leg-költséghatékonyabban szeretné megoldani az otthon melegének biztosítását. Íme, néhány pénztárcakímélő módszer, hogy ne maradjon tátva a szánk, amikor a postás meghozza a fűtésszámlát.