2024. April 23. - TeMestered
lakásfelújítás
A vályogházak egyedi bájukkal és természetességükkel sok ember szívét hódítják meg. Azonban ahhoz, hogy ezen környezetbarát építmények hosszú távon is megőrizzék komfortjukat és energiahatékonyságukat, néhány fontos aspektusra kell odafigyelnünk felújításuk során. A következőkben néhány hasznos tippet és tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek optimalizálni a vályogházak szigetelését, festését, nyílászáróinak kiválasztását, és elősegítik az energiahatékonyság növelését.
2019. September 16. - TeMestered
lakásfelújítás
Többen jeleztétek, hogy a szobafestésről szóló cikksorozatunknak hiányoljátok a harmadik részét, így most is pótoljuk. A sorozatot befejező cikkünkből kiderül, hogyan érhetitek el, hogy esztétikus és sima falfelületetek legyen, és mit tegyetek azért, hogy a festés után a lehető legkevesebbet kelljen takarítanotok, és bosszankodnotok. A festék felhordásának módja sem utolsó szempont, de lássuk miről is van szó valójában.
2019. June 12. - TeMestered
lakásfelújítás
A felújítási munkálatok közül a festés viszonylag könnyen elvégezhető, azonban a nagy rutinnal rendelkező szobafestőket is számtalan meglepetés érheti. A festés végeredményét nagyon sok tényező befolyásolja, ennek megfelelően pedig a hibázás lehetősége is igen nagy. És ugye Te sem szeretnél olyan otthonban lakni, ahol folyton azon agyalsz, hogy „ezt bizony elkerülhettem volna”. Az alábbiakban a szobafestéssel kapcsolatos leggyakoribb hibákat vettük számba. Ezekre mindenképpen figyelj oda akár te végzed el a munkát, akár egy szobafestőt bízol meg vele.
2019. April 5. - TeMestered
lakásfelújítás
Előző cikkünkből már megtudhattátok mennyi időtöket és körülbelül mennyi energiátokat veszi igénybe, ha saját magatok akartok nekiállni az otthonotok kifestésének. Legyen szó akár kisebb lakásfelújításról vagy az új helyre való beköltözés előtti tisztasági festésről. Ezekből az információkból talán már mindenki le tudta szűrni, hogy ténylegesen nekivág-e segítség nélkül, vagy esetleg mégis szobafestő mesterre bízza a munka dandárját. A most következő részben további érdekes tudnivalókkal igyekszünk mindenkit ellátni a felhőtlen siker érdekében.
2019. March 25. - TeMestered
lakásfelújítás
Ráférne már otthonodban egy festés a falakra? Vagy éppen most készülsz beköltözni új lakásodba, és szükséges lenne legalább egy tisztasági festés? A legtöbben ilyenkor szobafestő szakember segítségét kérik, azonban a bevállalósabbak maguk is megpróbálkozhatnak a kivitelezéssel. Neked is megfordult a fejedben, hogy saját kezűleg oldanád meg ezt a feladatot? Ha igen, most következő két részes cikkünkben ellátunk néhány jó tanáccsal. Lássuk milyen kérdések merülnek fel, és mik a válaszok!
2016. January 26. - TeMestered
lakásfelújítás
A fűtésszezon során lakásunk nedvesebb részein penészesedés fordulhat elő. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a penészgomba csak régi házakban ütheti fel a fejét, ezzel szemben azonban az igazság az, hogy bárhol előfordulhat, ahol a környezeti adottságok megfelelőek számára. Részben a mi feladatunk ezt megakadályozni, és tenni arról, hogy kellemes meleg otthonunk hangulatát ne tegye tönkre a tudat, hogy a lakásunkat a penésszel is meg kell osztanunk. Jobb nélkülük élni. Lássuk mit is tegyünk ellenük.
2016. January 23. - TeMestered
lakásfelújítás
Sokan gondoljuk úgy, hogy egy festő hengert, és egy ecsetet mi is vígan tudunk használni, nincs abban semmi ördöngösség. És akinek még neadjisten ideje is engedi, biztosan elhatározza, hogy bizony otthon Ő fogja kifesteni a szobát. A szín is megkopott már, és egyébként is összemaszatolták, ceruzával „kifestették” már a gyerekek. Rá fér már egy új festék réteg. Nincs is ezzel baj. Azonban ha már ebbe a fába vágjuk a fejszénket, a legtöbben rendesen is akarjuk csinálni. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha itt-ott hibás a fal, egy szög, vagy csavar miatt, egy levert saroknál stb., azt szeretnénk úgy kijavítani, hogy a végén szép sima falfelületet kapjunk. Amint belekezdünk, ki fog derülni, hogy ha nem vagyunk ebben jártasok, bizony nem is olyan egyszerű ez. Lássunk néhány tippet, hogy mégis meglegyen a végén a sikerélmény.