2021. January 14. - TeMestered
lakásfelújítás
Mindenki spórolni szeretne, és ez alól a lakhatás költségei sem kivételek. Szinte mindenkiben felmerül a kérdés: hogyan tehetném gazdaságosabbá az otthonomat a mindennapokban? Természetesen sok lehetőség merül fel, egy azonban biztos: az egyik leghatékonyabb energia- és költségmegtakarítási módszert a ház megfelelő hőszigetelése jelentheti. Nade mikor tehetem ezt meg utólag? És mikre érdemes odafigyelni? Ezekre, és hasonlókra keresünk most választ.
2019. September 16. - TeMestered
lakásfelújítás
Többen jeleztétek, hogy a szobafestésről szóló cikksorozatunknak hiányoljátok a harmadik részét, így most is pótoljuk. A sorozatot befejező cikkünkből kiderül, hogyan érhetitek el, hogy esztétikus és sima falfelületetek legyen, és mit tegyetek azért, hogy a festés után a lehető legkevesebbet kelljen takarítanotok, és bosszankodnotok. A festék felhordásának módja sem utolsó szempont, de lássuk miről is van szó valójában.
2019. April 5. - TeMestered
lakásfelújítás
Előző cikkünkből már megtudhattátok mennyi időtöket és körülbelül mennyi energiátokat veszi igénybe, ha saját magatok akartok nekiállni az otthonotok kifestésének. Legyen szó akár kisebb lakásfelújításról vagy az új helyre való beköltözés előtti tisztasági festésről. Ezekből az információkból talán már mindenki le tudta szűrni, hogy ténylegesen nekivág-e segítség nélkül, vagy esetleg mégis szobafestő mesterre bízza a munka dandárját. A most következő részben további érdekes tudnivalókkal igyekszünk mindenkit ellátni a felhőtlen siker érdekében.
2016. April 22. - TeMestered
lakásfelújítás
Azt, hogy az újságpapír alkalmas szigetelésre is, sokan tudjuk nagyszüleinktől. Biztosan mind találkoztunk már papírba tekert befőttesüvegekkel. Azt azonban kevesen tudjuk, hogy ez az anyag a házak szigetelésére is kiválóan alkalmas. Persze ezt ne úgy képzeljük el, hogy újságpapírokat ragasztgatunk a ház falára. Ennek is megvan a maga technológiája, mely alkalmassá teszi a papírt szigetelő anyagként való felhasználásra. Nem véletlen, hogy az újrahasznosított újságpapírral szigetelt rönkházak is kiválóan állják a kánikula okozta hőséget.
2016. April 9. - TeMestered
lakásfelújítás
Mikor új otthonba költözünk, főleg, ha az ingatlan újonnan épült, sokféle költséggel kell számolnunk, melyek közül az egyik a függöny, és amire azt felfüggesztjük, a karnis. Legtöbben úgy vagyunk vele, hogy az otthonunk akkor válik igazán takarossá, amikor felkerülnek a függönyök is, hiszen ezek lényegében díszítik is a belső teret. Azonban ahhoz, hogy a lehető legesztétikusabb legyen fontos a megfelelő karnis kiválasztása, főleg a megfelelő méretezése.
2016. March 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Éppen új konyhádat tervezgeted? Számoltál azzal, hogy nem elegendő csak az asztalos mesterrel átbeszélni a terveket, hanem egy villanyszerelő bevonása is célszerű lenne? Bizony még a legszebb konyhabútort is beárnyékolja a nem megfelelően kialakított konyhai világítás. Hiába szép, és praktikus a bútor, ha félhomályban kell tapogatódznunk a dolgok után. Nézzük, hogyan kerüljük el ezt!
2016. January 23. - TeMestered
lakásfelújítás
Sokan gondoljuk úgy, hogy egy festő hengert, és egy ecsetet mi is vígan tudunk használni, nincs abban semmi ördöngösség. És akinek még neadjisten ideje is engedi, biztosan elhatározza, hogy bizony otthon Ő fogja kifesteni a szobát. A szín is megkopott már, és egyébként is összemaszatolták, ceruzával „kifestették” már a gyerekek. Rá fér már egy új festék réteg. Nincs is ezzel baj. Azonban ha már ebbe a fába vágjuk a fejszénket, a legtöbben rendesen is akarjuk csinálni. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha itt-ott hibás a fal, egy szög, vagy csavar miatt, egy levert saroknál stb., azt szeretnénk úgy kijavítani, hogy a végén szép sima falfelületet kapjunk. Amint belekezdünk, ki fog derülni, hogy ha nem vagyunk ebben jártasok, bizony nem is olyan egyszerű ez. Lássunk néhány tippet, hogy mégis meglegyen a végén a sikerélmény.
2016. January 13. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy-egy jól megválasztott, ház körüli apróbb felújítással, vagy éppen nagyobb beruházást igénylő átalakítással magunk számára is kellemesebb környezetet hozhatunk létre, arról nem is beszélve, hogy a hatalmas túlkínálatot felmutató ingatlanpiacon is jobb esélyeket teremthetünk lakásunk vagy házunk eladásakor. Az természetes, hogy amikor az ingatlanunk eladása mellett döntünk, akkor a lehető legtöbb pénzt szeretnénk kapni érte, de mégis milyen működőképes módszerek vannak erre?
Szakember kereső hirlevél