2019. June 12. - TeMestered
lakásfelújítás
A felújítási munkálatok közül a festés viszonylag könnyen elvégezhető, azonban a nagy rutinnal rendelkező szobafestőket is számtalan meglepetés érheti. A festés végeredményét nagyon sok tényező befolyásolja, ennek megfelelően pedig a hibázás lehetősége is igen nagy. És ugye Te sem szeretnél olyan otthonban lakni, ahol folyton azon agyalsz, hogy „ezt bizony elkerülhettem volna”. Az alábbiakban a szobafestéssel kapcsolatos leggyakoribb hibákat vettük számba. Ezekre mindenképpen figyelj oda akár te végzed el a munkát, akár egy szobafestőt bízol meg vele.
2019. May 6. - Joe
lakásfelújítás
Az utólagos hőszigetelés jótékony hatása! Egy már elkészült ház utólagos hőszigetelésének eredményeként, a falfelületek utólagos szigetelése esetén, általánosan 35-50%-os nagyságrendű energia-megtakarítással lehet számolni.
2019. March 5. - Varga Tamás
lakásfelújítás
A térkő egyre több háznál elterjedt építőelem, mely több előnnyel is rendelkezik más burkolatokhoz képest. A betonnál és az aszfaltnál sokkal esztétikusabb és nem kell verejtékes munkával feltörni, ha ki akarjuk cserélni. Sokféle színben, formában vásárolható meg, könnyen beszerezhető, így mindenki egyedi ízlésének megfelelően alakíthatja ki a burkolandó területet.
2017. March 9. - Szász Károly
lakásfelújítás
A csatorna kiépítése, pontosabban a csatorna megfelelő minőségű kiépítése égető szükségű, különösen ha nem szándékozunk rendszeresen duguláselhárító szakemberhez fordulni. Sajnos sok esetben előfordulnak olyan helyek, városok, amelyek csatornázás szempontjából viszonylag rosszul kiépítettek, és nehezen vezetik el a szennyvizet, és házilag próbálják megoldani emésztőgödrökkel a szennyvízelvezetést.
2016. July 22. - TeMestered
lakásfelújítás
Javában a nyár közepén járunk, és túl is vagyunk már pár melegebb időszakon. Akinek nincsen klíma az otthonában, és nem figyel oda eléggé, ott hamar átveheti a hatalmat az izzasztó hőség a belső terekben is. Pedig ugye mennyivel kellemesebb mikor a 30+ fokos utcáról a kellemesen hűvös otthonunkba lépünk be? Lássuk mit tehetünk ennek érdekében.
2016. April 22. - TeMestered
lakásfelújítás
Azt, hogy az újságpapír alkalmas szigetelésre is, sokan tudjuk nagyszüleinktől. Biztosan mind találkoztunk már papírba tekert befőttesüvegekkel. Azt azonban kevesen tudjuk, hogy ez az anyag a házak szigetelésére is kiválóan alkalmas. Persze ezt ne úgy képzeljük el, hogy újságpapírokat ragasztgatunk a ház falára. Ennek is megvan a maga technológiája, mely alkalmassá teszi a papírt szigetelő anyagként való felhasználásra. Nem véletlen, hogy az újrahasznosított újságpapírral szigetelt rönkházak is kiválóan állják a kánikula okozta hőséget.
2016. April 9. - TeMestered
lakásfelújítás
Mikor új otthonba költözünk, főleg, ha az ingatlan újonnan épült, sokféle költséggel kell számolnunk, melyek közül az egyik a függöny, és amire azt felfüggesztjük, a karnis. Legtöbben úgy vagyunk vele, hogy az otthonunk akkor válik igazán takarossá, amikor felkerülnek a függönyök is, hiszen ezek lényegében díszítik is a belső teret. Azonban ahhoz, hogy a lehető legesztétikusabb legyen fontos a megfelelő karnis kiválasztása, főleg a megfelelő méretezése.
2016. March 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Éppen új konyhádat tervezgeted? Számoltál azzal, hogy nem elegendő csak az asztalos mesterrel átbeszélni a terveket, hanem egy villanyszerelő bevonása is célszerű lenne? Bizony még a legszebb konyhabútort is beárnyékolja a nem megfelelően kialakított konyhai világítás. Hiába szép, és praktikus a bútor, ha félhomályban kell tapogatódznunk a dolgok után. Nézzük, hogyan kerüljük el ezt!
Szakember kereső hirlevél