Miért ne csináljuk a csatorna bekötést házilag?

2017-03-09 - Szász Károly

A csatorna kiépítése, pontosabban a csatorna megfelelő minőségű kiépítése égető szükségű, különösen ha nem szándékozunk rendszeresen duguláselhárító szakemberhez fordulni. Sajnos sok esetben előfordulnak olyan helyek, városok, amelyek csatornázás szempontjából viszonylag rosszul kiépítettek, és nehezen vezetik el a szennyvizet, és házilag próbálják megoldani emésztőgödrökkel a szennyvízelvezetést.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

De mi is történhet, ha otthon próbálkozunk a csatorna kiépítésével?

Szakszerű kivitelezéssel hosszú távon biztosan időt és pénzt lehet megtakarítani, hiszen a hibásan kivitelezett házi szennyvízcsatorna több esetben is utólagos javításra szorul, mely ilyenkor jelentős többletköltségeket okozhat!

A rossz csatornabekötés kellemetlen bűzképződéssel járhat, ami folyamatosan megkeseríti az életünket, akár az egész házat is eláraszthatja.

Csatorna bekötése

Ha nem a megfelelő dőlésszögben kerülnek lefektetésre a csatornacsövek, a szennyvíz nem fog tudni megfelelően elfolyni és ez hosszú távob egészen biztosan dugulást eredményez. De abban az esetben is így járhatunk, ha túl nagy a dőlésszög.

A csatorna karbantartása esetén nélkülözhetetlen a megfelelő helyre beépített tisztítónyílás. Ha esetlegesen dugulás következik be, egy ilyen, jól kiépített tisztítónyílás segítségével elhárítható, ami higiéniai szempontból sem utolsó dolog.

Földmunkagép használata nélkül a becsövezéssel rengeteg felesleges energiát és időt pazarlunk el.

Rossz csőillesztés esetén szivárgás fordulhat elő, mert nem lesz megfelelő a vízzáróság, ami kimoshatja a talajt. Emiatt a bekötés környezetében a talaj, de akár a lakóház is megsüllyedhet.

Csatorna dugulás

Egy rosszul összeillesztett csőbe a gyökerek is benőhetnek, ami a dugulás egyik leggyakoribb oka.

Helytelen tömörítés esetén a cső mechanikai sérülést szenved (összelapul, eltörik), ami szintén dugulást, szivárgást okozhat.

Szász Károly

Duguláselhárítás Fűtésszerelés Vízszerelés

Szász Károly vagyok, köszöntöm Önt.

Családi vállalkozást folytatva lettem vízvezeték és fűtésszerelő, amit állandó munkám mellett több mint 22 éve csinálok. A szakma több területén is...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél