Hogyan tudjuk élvezni ősszel is teraszunkat?

2019-08-23 - TeMestered

Még az őszi napsugarak is jóleső meleget tudnak árasztani. Jó érzés ilyenkor a teraszra kiülni egy plédbe burkolódzva olvasgatni egy forró tea társaságában, még utoljára feltöltődni kicsit, és így készülni a télre. Viszont ezekben az időkben amint a nap elbújik, már nagyon hideg tud lenni. Az ilyen esetekben is akadnak olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető legtovább élvezhessük a teraszunk nyújtotta élvezeteket.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Egy hősugárzó modullal, mely az infravörös sugarainak köszönhetően igen magas hatásfokkal melegíti a környezetében levők testét, kellemes környezetben lehetünk a teraszunkon a naplementét követően is. Egy ilyen eszköz viszonylag nagy területen belül komfortos hőérzetet biztosít. Az infravörös sugarakat használó hősugárzó legnagyobb előnye, hogy az emberi testet melegíti, nem pedig a levegőt, így a szabad térben sem vaktában melegítgetünk, és nem szökik el a kibocsátott meleg.

Infravörös hősugárzó - villanyszerelés

Akinek a teraszán például kitolható napellenző van, mer anno ezt ajánlotta egy árnyékolástechnikával foglalkozó szakember, annak sem kell csüggednie, mivel ezek a meglévő napellenzők is eső-, fény- és szélérzékelőkkel felszerelhetőek, így minden időjárási viszonyhoz alkalmazkodhatunk. 

A hősugárzó egység pedig felszerelhető a napellenző alá, vagy fedett terasz esetén bárhová. Nem lesz másra szükségünk, csak egy jól képzett villanyszerelőre, és már élvezhetjük is az őszi napok „melegét” a teraszunkon. 

Hősugárzó - villanyszerelés

Az infravörös sugarakat alkalmazó melegítő eszközök mellett választhatjuk még a vendéglátóhelyek által is előszeretettel használt úgynevezett hőgombás megoldást is. Ezekhez azonban többnyire gázzal működnek, amely talán olcsóbb is, mint az elektromos áram, azonban a hatásfoka biztosan nem magasabb.

Házos hősugárzó

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél