Néhány érv a nyári lakásfelújítás mellett

2022-05-31 - TeMestered

Ha nyár, akkor strand és nyaralás, mindenkinek ez jut eszébe. Ez természetes is, de emellett beilleszthetünk más tevékenységet is erre az időszakra. Néhány érvet felsorakoztatunk, hogy miért lehet jó ötlet két strandolás között egy lakásfelújításba is belevágni.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Ki gondolná, de az év legmelegebb hónapjaiban is bátran belekezdhetünk lakásunk átalakításába és újjávarázslásába, hiszen nem csak az időjárás kedvez a munkálatoknak, de a sok napsütés hatására a kedvünk is sokkal jobb, tele vagyunk energiával. Így a nyári lakásfelújítás nem csak jobb hangulatban telik, de még gyorsabban is haladunk vele. Ha ezekkel az érvekkel sem tudtunk még meggyőzni arról, hogy az év ezen időszakára időzítsd a renoválást, akkor az alábbiak biztosan megváltoztatják a véleményed.

Az őszt és a telet már az új arculatú otthonunkban élvezhetjük

Amennyiben a felújítást nyáron végezzük vagy végeztetjük el, akkor ősszel és télen, amikor már egyre inkább a lakásunkon belülre koncentrálódik az eltöltött időnk, azt már az új és szép légkörben élvezhetjük. A téli ünnepeket, a vendégségeket is már a friss új külsővel megáldott otthonunkban tölthetjük, mely ad némi plusz frissességet és örömöt a borongósabb időkben is.

Az élet is lassabb

A legtöbb ember életében egyfajta lassulást hoz a nyári időszak. Többen szabadságon töltik az idejüket, kisebb a munkahelyi pörgés, nincs iskolai felkészülés, külön órák stb. Ezekben a hónapokban akár dönthetünk úgy is, hogy egy hosszabb nyaralás idejére időzítünk egy felújítást. Ilyenkor mi sem akadályozzuk a mesterek munkáját, és nem kell a legnagyobb felfordulás idején a kupacokat kerülgetnünk otthon. Ilyen esetben két dologra kell nagyon odafigyelni. Először is a mestereknek adjunk nagyon pontos és részletes utasításokat arról, hogy mit szeretnénk, ha megcsinálnának. Lehetőleg ezt tegyük meg írásban is. Valamint kérjünk meg egy hozzánk közel álló személyt, hogy időnként felügyelje a munka menetét.

Ha mégsem érezzük biztosnak a nyaralás közbeni felújítás ötletét, akkor is lehet jó ötlet a nyári szezon, hiszen a nappalok hosszabbak, az idő általában meleg, így a felújítás alatt is tölthetjük az időnket a lakásunkon kívül.

Pihenés lakásfelújítás alatt

Melegebb idő

A nyári friss és meleg időben a szakemberek is jobban tudják végezni a munkáikat. Ritkábbak a csúszások egy-egy havazás és fagy okán kimaradt nap miatt. Ritkábbak a betegség, és egyéb ebből adódóan előforduló lemondások, fennakadások.

Egy konyhai felújítás esetén is könnyebben meg tudunk oldani egy esetleges kültéri főzést, sütést, mint mondjuk az őszi esőzés közepén.

Frissesség

A napsütötte nyári időben a fantáziánk és a hangulatunk is egy frissebb, üdébb fokozatba kapcsol, így ebben az időszakban sokkal több nagyszerű ötlet megvalósítása előtt nyílik meg a lehetőség! Vigyünk sok színt és frissességet az otthonunkba, ami aztán az év minden napján felvidít majd minket!


Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél