Az okos otthon villanyszerelése

2023-04-05 - TeMestered

Ha abban gondolkodsz, hogy okos otthont építesz lesz néhány feladat, amit előre érdemes átgondolni, hogy amikor eljön az idő, a kiépítendő rendszert majd könnyű legyen telepíteni. Fontos, hogy az előkészítő munkákat mindenképpen szakemberre, villanyszerelőre kell bízni és érdemes azzal kalkulálni, hogy ezek az előkészítési munkálatok az építési költség pár százalékát teszik majd ki.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Fontos az előre gondolkodás az okos otthon villanyszerelésénél

Amikor folyik egy új építkezés fontos, hogy előre is gondolkodjunk. Minden olyan dolgot érdemes átgondolni, amit ha most éppen nem is szeretnénk kiépíteni, akár költségcsökkentési, akár más okból, később mégis úgy gondoljuk, hogy szükségünk lesz rá.

Egyszerű példakét ilyen akár egy klíma beszerelése, amit, ha van egy előre betervezett kiállás, pár óráb belül be tudnak üzemelni. Ellenkező esetben viszont a csövek beépítése és az áram elvezetése költség és időigényes feladat, továbba ha azt szeretnénk, hogy ne mindenhol látható kábelcsatornákba fussanak ezek a dolgok, még nagy piszokkal, és költséges utómunkákkal is jár.

Na ez egy teljes okosotthon rendszer kiépítésénél sokszorosan igaz lehet.

Okos Otthon villanyszerelés

Okosotthon eszközök, melyekre jó előre felkészülni

Azok az okosotthon eszközök amelyeknél nem árt előre gondolkodni például az alábbiak:

  • Okos hűtés és okos fűtés
  • Okos árnyékolás
  • Okos világiáts

Az okosotthon esetében a legfontosabb az erős wifi

A legtöbb okosotthon vezérlő elem wifi csatlakozást igényel Wifivel kapcsolódhatunk mondjuk a klímához vagy akár a fűtési rendszerünk termosztátjához is. Ha nem elég erős a wifi jel az épületen belül mindenhol, ahol vezérelni kívánt eszközt helyezünk el, bizony gondunk adódhat a kezelésükkel.

Ilyen esetben több, LAN kábelen bekötött wifi access pointot érdemes használni. Fontos, hogy egy hozzunk létre, minden access point ugyanazt az SSID/jelszó párost sugározza.

Okosotthon eszközök, amelyekre nem kell felkészülni

Van néhány olyan okosotthon eszköz, aminek a használatára nem szükséges felkészülni.

  • Okos elektromos kapu
  • Különböző érzékelők és szenzorok

Ki készítse elő az okos otthonod villanyszerelését?

Amikor okos otthont tervezel, kérd olyan villanyszerelő szakember segítségét, aki már találkozott ilyen rendszerrel, rendelkezik már némi tapasztalattal a kiépítésük kapcsán. Az ilyen villanyszerelő szakember biztosan tanácsokkal is el tud látni, ha esetleg nem gondoltál valamire.

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél