Megtérül az eladás előtti szépészeti beavatkozás!

2015-10-26 - TeMestered

Egy lakás eladásakor mindenki a legjobb árat szeretné megkapni ingatlanáért, ráadásul a mai ingatlanpiacon a hasonló helyen lévő és hasonló adottságokkal rendelkező lakások közül a jobb állapotban lévő nagyobb sikerrel indul a vásárlók kegyeiért. Ebből kiindulva kimondható: érdemes az ingatlan eladása előtt némi időt és pénzt fordítani felújítási munkálatokra, hiszen a statisztikák szerint az okos megoldások könnyen az eladási árban hálálják meg magukat.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Egyet azonban azonnal le kell szögeznünk: a felújítási költség megtérülése, vagy éppen nyereség elérése érdekében mindenképpen kerülni kell a szélsőséges megoldásokat, és érdemes egy jól megválasztott célcsoport igényei szerint elvégezni a beavatkozásokat! Az nem vitás, hogy a szinte minden célcsoportnak hozzáadott értéket jelentő felújítások, átalakítások és beruházások kivétel nélkül megtérülhetnek, ám az egyedi igények megvalósítása már nem biztos, hogy minden leendő vásárlónak hozzáadott értéket jelent.

Egy okosan és átgondoltan felújított lakás mindenképpen sikerrel szerezhet vásárlót magának, hiszen mindig vannak olyan emberek, akik már nem akarnak sem pénzt, sem időt és energiát költeni a felújításokra és átalakításokra, számukra azok a lakások a vonzóak, ahol már szinte minden terület átesett a korszerűsítésen, így ők szívesen meg is fizetik a mások által igényesen elvégzett beavatkozásokat.

Míg egyes felújítások csupán a komfortérzetet és a lakás élvezeti értékét fokozzák, addig más munkálatok már pénzügyileg is emelik a lakás értékét. Íme, néhány példa arra, hogy mihez érdemes hozzányúlni és mit érdemes felújítani a lehető legnagyobb megtérülés érdekében.

Festés vagy tapétázás

Ez az egyik leginkább megfizethető felújítási munkálat, amit egy ingatlantulajdonos megtehet az eladás előtt, a festés. Az talán nem vitás, hogy egy helyiséget egy újabb réteg festék teheti a legkönnyebben frissebbé és vonzóbbá az érdeklődők szemében. Amennyiben a festés mellett döntenél, mindenképpen válassz semleges színeket, így nem riasztod el a majdani lehetséges vevőidet! A fehér vagy a krémszínek használata világosabbá varázsolja a szobát és valamivel még nagyobbnak is tűnik majd. Egy dologra azonban fel kell hívnunk a figyelmedet: nem elegendő csupán a falakat lefestened, hiszen egy frissen mázolt fal mellett minden más piszkosnak tűnik majd, így érdemes az ablak- és ajtókereteket, a mennyezetet és az ajtókat is átfesteni a kívánt eredmény eléréséhez. 

Felújításkor az eslő a tisztasági festés

A festés mellett még plusz design elemeket vihetünk egy-egy helyiségbe, ha tapétát is használunk. A tapétázáskor nem feltétlen arra kell gondolni, hogy kiválasztunk egy szép tapétát, és körbetapétázzuk az egész szobát. Nagyon izléses megoldások születnek akkor is, ha csak a szoba egyik falára, vagy akár csak egy-két csíkban visszük fel a színes papír burkolatot. 

Padlózat, Parkettázás

A padló az évek alatt a napi igénybevétel miatt komoly elhasználódhat és elkophat, így a felújításra fordított összegből érdemes egy nagyobb részt annak megújítására költeni. A kopott padló felújítása nem nagy ördöngösség, valamint az elkoszolódott padlószőnyeg tisztítása is könnyen megoldható, azonban az eredmény magáért beszél majd: mintha minden új lenne! Egy jobb minőségű laminált padló még nem feltétlenül terheli meg nagyon a pénztárcánkat és egy jó parkettázó mester elég gyorsan le is rakja nekünk.

Fürdőszoba, a friss burkolás csodát tehet

A kimutatások szerint a leginkább megtérülő felújítások egyike, hiszen egy lepusztult, gusztustalan fürdőszoba inkább elriasztja vevőjelölteket, sőt, egy bizonyos szint alatt állapota akár értékcsökkentő tényező is lehet. A fürdőszoba állapota meggyőző erejű két hasonló ingatlan közötti vevői döntéskor. A legjobb amit tehetünk, hogy kiválasztunk egy esztétikus, ámde pénztárca kímélő burkolatot, és felvesszük a kapcsolatot egy burkoló mesterrel, aki a megfelelő minőségben meg is szépíti a fürdőszobánkat.

Világítás, avagy némi villanyszerelési beavatkozás

A fénnyel teli szoba sokkal tágasabbnak tűnik és sokkal nagyobb élvezetet jelent a benne lakók számára. Ennek megfelelően ügyelj arra, hogy a mennyezet megvilágításakor a lehető legnagyobb teljesítményű izzókat használj! A konyhában és az étkezőben érdemes a meglévő lámpatestek mellé még újabbakat felszerelni a lehető legnagyobb fényhatás elérése érdekében. Egy gyakorlott "ezermester" tulajdonos, ezt akár saját kezűleg is megoldhatja, de VIGYÁZZUNK! Az elektromos áram nem tréfa dolog! Ha nem vagyunk kellően biztosak magunkban, hívjunk villanyszerelőt

Az új lámpatestek választásakor figyelj oda, hogy olyat válassz, amibe nagyobb teljesítményű izzót is be lehet csavarni, illetve légy résen, mert egyes termékek árában már a lámpatest mellé csomagolt energiatakarékos izzó is benne van! 


Azt ugye mondanunk sem kell, hogy az itt említett felújítási munkálatokhoz festő, mázoló, parkettázó, burkoló vagy villanyszerelő szakembert a Kereső menüpont alatt pillanatok alatt találsz!

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél