2016. January 9. - TeMestered
lakásfelújítás
Fenntartható és „zöld” minősítéssel ellátott lakásban élni ma már könnyen elérhető, ráadásul a statisztikák szerint az eredmények is a befektetés mellett szólnak. Azt könnyű belátni, hogy az energiahatékony megoldások alkalmazásával hosszabb távon költségeket takarítunk meg, valamint a környezetünkre is kedvezőbb hatást fejtünk ki. És ki ne akarná, hogy egy kevés pénzzel több maradjon a zsebében, és ne a szolgáltatók zsebébe vándoroljon. Az meg pláne óriási pozitívum, hogy ezzel még a Földünknek is segítünk. De miről is beszélünk?
2015. December 30. - TeMestered
lakásfelújítás
Számtalan asztalos mester található meg oldalunkon, és abban talán mind egyetértenének, hogy ha egyedi bútor készítéséről van szó, márpedig őket főleg ilyen kérésekkel szoktuk felkeresni, akkor biztosan a konyhabútor viszi a prímet. Hogy miért is van ez, az talán egyértelmű is. De mit tegyünk, ha nekünk is egyedi konyhabútorra van szükségünk? Honnan meríthetünk ötleteket? És miket kerüljünk el mindenképpen a tervezés során? Erre próbálunk most választ adni.
2015. December 27. - TeMestered
lakásfelújítás
Ha az otthonod felújítása mellett döntöttél, biztosan elgondolkodtál már azon, hogy a munkálatok mennyiben nehezítik meg a család életét abban az időszakban és hogyan fogtok egyszerre felújítani és lakni ugyanabban a lakásban. Bár a probléma így elsőre igen nagynak tűnik, de kellő találékonysággal és előkészítéssel megoldható a kettő egyszerre! A kettő kibékítése pénzügyi szempontból is okos döntés, hiszen nem kell egy albérletre, vagy más szállásra költened; ráadásul azért is bölcs választás, mert így lehetőséged nyílik arra, hogy figyelemmel kísérhess minden apró mozzanatot.
2015. December 15. - TeMestered
lakásfelújítás
Az ünnepek közeledtével kötelező kellékként kerül elő minden családban a karácsonyfa, amely ilyenkor központi dekoráció az otthonokban. A látványos díszítések és fények mámorában azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a karácsonyfa szakszerű kezelésével kapcsolatban több szabályt érdemes betartanunk. Azért ne essünk kétségbe, nem kell villanyszerelőnek vagy bármilyen szakembernek lennünk, hogy minden rendben legyen, de azért mégis érdemes pár dologra odafigyelnünk. Nézzük mire is gondolunk.
2015. November 19. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy rosszul megválasztott világítási rendszerrel egy egyébként jól megtervezett belső teret könnyedén el lehet rontani, és így csökkenteni a használati értékén. Természetesen ennek a fordítottja is igaz lehet: egy rossz adottságú teret erősen javíthatsz a világítás helyes megválasztásával. Az alábbiakban összeszedtünk pár olyan pontot, ami hiba forrása lehet a tervezés során.
2015. October 26. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy lakás eladásakor mindenki a legjobb árat szeretné megkapni ingatlanáért, ráadásul a mai ingatlanpiacon a hasonló helyen lévő és hasonló adottságokkal rendelkező lakások közül a jobb állapotban lévő nagyobb sikerrel indul a vásárlók kegyeiért. Ebből kiindulva kimondható: érdemes az ingatlan eladása előtt némi időt és pénzt fordítani felújítási munkálatokra, hiszen a statisztikák szerint az okos megoldások könnyen az eladási árban hálálják meg magukat.
Szakember kereső hirlevél