2016. January 9. - TeMestered
lakásfelújítás
Fenntartható és „zöld” minősítéssel ellátott lakásban élni ma már könnyen elérhető, ráadásul a statisztikák szerint az eredmények is a befektetés mellett szólnak. Azt könnyű belátni, hogy az energiahatékony megoldások alkalmazásával hosszabb távon költségeket takarítunk meg, valamint a környezetünkre is kedvezőbb hatást fejtünk ki. És ki ne akarná, hogy egy kevés pénzzel több maradjon a zsebében, és ne a szolgáltatók zsebébe vándoroljon. Az meg pláne óriási pozitívum, hogy ezzel még a Földünknek is segítünk. De miről is beszélünk?
2015. December 19. - TeMestered
lakásfelújítás
Tél van, ködös reggelekre és gyakori fagyokra ébredünk. Otthonunkban ilyenkor egy komoly feladatot mindenképpen meg kell oldanunk, mégpedig lakásunk melegen tartását. Ami bár kézenfekvő, és egyszerű feladatnak tűnik, nem árt néhány dologra odafigyelni. Nem meglepő módon mindenki a leg-költséghatékonyabban szeretné megoldani az otthon melegének biztosítását. Íme, néhány pénztárcakímélő módszer, hogy ne maradjon tátva a szánk, amikor a postás meghozza a fűtésszámlát.
2015. December 15. - TeMestered
lakásfelújítás
Az ünnepek közeledtével kötelező kellékként kerül elő minden családban a karácsonyfa, amely ilyenkor központi dekoráció az otthonokban. A látványos díszítések és fények mámorában azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a karácsonyfa szakszerű kezelésével kapcsolatban több szabályt érdemes betartanunk. Azért ne essünk kétségbe, nem kell villanyszerelőnek vagy bármilyen szakembernek lennünk, hogy minden rendben legyen, de azért mégis érdemes pár dologra odafigyelnünk. Nézzük mire is gondolunk.
2015. December 12. - TeMestered
lakásfelújítás
Mikor elkészül a fürdőszobánk vagy a konyhánk, és a burkoló átadja a frissen befejezett munkát, minden olyan szép, és érintetlen, mint amilyennek vártuk. Aztán az évek során, miközben használjuk is ezeket a helyiségeket, egyre piszkosabbnak, és elhasználtnak hatnak. Ennek többnyire a fugákban megtelepedő szennyeződés az oka. Hiába takarítjuk rendesen a kerámia burkolatot, fugán meglátszik az idő múlása. A jó hír az, hogy tehetünk ellene! Lássuk hogyan.
2015. November 24. - TeMestered
lakásfelújítás
Évente több száz esetben riasztják a mentőket vagy a katasztrófavédelmet szén-monoxid mérgezés miatt, ezek közül pedig több is halállal végződik. Télvíz idején ez sajnos már évek óta hagyomány, ugyanis még mindig sokan vannak, akik nem ismerik fel a színtelen és szagtalan gáz veszélyeit. Megijedni azonban nem kell, hisz bizonyos óvintézkedésekkel megelőzhető a tragédia!
2015. October 26. - TeMestered
lakásfelújítás
Egy lakás eladásakor mindenki a legjobb árat szeretné megkapni ingatlanáért, ráadásul a mai ingatlanpiacon a hasonló helyen lévő és hasonló adottságokkal rendelkező lakások közül a jobb állapotban lévő nagyobb sikerrel indul a vásárlók kegyeiért. Ebből kiindulva kimondható: érdemes az ingatlan eladása előtt némi időt és pénzt fordítani felújítási munkálatokra, hiszen a statisztikák szerint az okos megoldások könnyen az eladási árban hálálják meg magukat.
2015. October 19. - TeMestered
lakásfelújítás
Október közepén járunk, a legtöbb otthonban, legyen az lakás, vagy különálló ház, előfordulhatott már, hogy be kellett indítani a fűtést. Az újabb ingatlanokban ez után rendben is megy minden, de mi a teendő akkor, ha a radiátorok nem fűtenek ugyanúgy, mint tavaly? Forduljunk-e egyből szakemberhez, vagy tudunk-e valamit tenni mi magunk is? A jó hír az, hogy nem kell azonnal a mesterek telefonszámai után kutatnunk. Lássuk miért is nem.
Szakember kereső hirlevél