Megrendelő, és kivitelező kapcsolata

2021-06-03 - duna invest systembau

Megrendelő, és Kivitelező kapcsolata napjainkban.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Sajnos Magyarországon, a Megrendelő, és Kivitelező kapcsolata finoman szólva nem felhőtlen. Az építőanyagok, nyersanyagok drasztikus, olykor akár 150%-nál magasabb áremelés miatt a Megrendelő akaratlanul a Kivitelezőt teszi felelőssé, mondván, szándékosan magasabb árat ad meg az árajánlatban!

Árajánlat készítés? Ez egy vicckategória! A kivitelező, az árajánlat adásakor kimegy a kivitelezés helyszínére, meghalgatja a Megrendelő elképzelését, felméri a munkát,majd elkészíti a tételes árajánlatot. A tételes árajánlat készítés, felmérés, esetenként, összesen 4-12 munkaóra is lehet! A kész árajánlat birtokában, a Megrendelő / felhasználva az árajánlatot/ más kivitelezőktől is kér árajánlatot. Eltelik, egy-két hét, a Kivitelező várja a visszajelzést, majd kapja az elutasító válaszokat,

  • a szomszéd olcsóbb,
  • megcsinálja a sógor,
  • fele ennyiért vállalták,
  • majd megcsinálom a feleségemmel, stb.

Ez már bosszantó, idegesítő, de a legidegesítőbb, ha a Megrendelő semmit nem reagál vissza!

Költségek? Igen vannak. Üzemanyagköltség, illetve a tételes árajánlat készítéssel töltött munkaórák! Kiszámlázni a Megrendelőnek?!! Igen, ki lehet, mert a Kivitelező, szolgáltatást nyújt! Megrendelő? Kiröhögi a Kivitelezőt!!

Na itt tartunk 2021. június hónapban...... És lesz még rosszabb.............

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél