Felújítást tervezel? Ezt a 3+1 dolgot mindenképpen tartsad szem előtt

2021-01-12 - TeMestered

Felújítást tervezel, és szeretnéd ha minél olcsóbban megúsznád? Esetleg tartasz tőle, hogy könnyen túlzásokba eshetsz, és csak folyik ki a pénzed az ablakon? Mutatjuk, mire ügyelj!

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Ha belevágunk egy felújításba, könnyen áteshetünk a ló túlsó oldalára, és olyanokra pazaroljuk a pénzünket és időnket, melyek hosszú távon nem feltétlenül fognak megtérülni. Meg kell találnunk azt a járható utat valahol a kevés és a sok között, ahol végig érezzük, mi az ami igazán szükséges, és mi az ami teljesen nélkülözhető, sőt, talán még károsnak is mondható befektetés. Összeszedtük a legfontosabbakat, mutatjuk is!

Hát felújítás Ács Tetőfedő Kőműves

1. Falak átépítése, kibontása

A nagy, nyílt terek valóban jól tudnak mutatni és modern hatást is kelthetnek, viszont ez koránt sem biztos, hogy minden házban kivitelezhető. De ami fontosabb, rosszabb esetben váratlan következményekkel is járhat, ami igen kellemetlen meglepetés lehet számunkra. Ez kifejezetten igaz a támasztófalakra, de bizonyos esetekben a sima válaszfalakat sem érdemes babrálni. A ház felépítése az eredeti tervezésnél nem véletlenül lett úgy kitalálva ahogy, és ennek megváltoztatása váratlan problémákhoz vezethet, például akár a külső támaszfalak megrogyhatnak. Falbontás helyett inkább gondolkodjunk belső ablakok nyitásában, amelyek sokkal szolidabban, de összenyitják a tereket. Bármit is tervezünk a falainkkal tenni, érdemes előtte statikussal egyeztetni, de legalább egy nagyon tapasztalt kőműves szakemberrel!

2. Tetőfelújítás a régi réteg meghagyásával

Teljesen új tetőt csináltatni kifejezetten drágának mondható, de ha beázások és penészedés üti fel a fejét, a felújítás nem várathat magára. Sokan úgy próbálják meg a nagyobb kiadásoktól megóvni magukat, hogy a meglévő cserép rétegre húzatnak fel újat, vagy csak azon a részen cseréltetik a cserepeket, ahol a probléma észlelhető. Ez a toldozás-foltozás sajnos újabb problémákhoz vezethet arról nem is beszélve, hogy az eredeti réteg eltávolítása nélkül nem biztos, hogy fény derül minden problémás területre, csak felszínes problémakezelést csináltunk. Ha duplázzunk a cserépréteget, ráadásul a szellőzése is romlik a rendszernek, ami szintén további gondokhoz vezethet.

Egy tapasztalt ács, tetőfedő szakember biztosan el tud minket igazítani a helyes irányba.

Tető felújítás Ács Tetőfedő

3. Konyhafelújítás

Egy konyhafelújításra sokan úgy tekintenek, mintha egy befektetés lenne, amely egy jövőbeni eladás során megtérül. Ez azonban ritkán jó hozzáállás. Ne azért szereltessünk fel egy drága konyhát, hogy az a lakásunk ékessége legyen. Akkor öljünk bele sok pénzt, ha aztán azt ki is fogjuk használni. Mindenképpen a saját szokásainkat és igényeinket tartsuk szem előtt.

Mi sem természetesebb annál, hogy szeretnénk otthonunkra büszkék lenni, és egy felújítás végeztével szeretnénk úgy tekinteni rá, mint egy szebb és jobb házra/lakásra. Tartsuk azonban szem előtt, hogy a szépítési folyamatoknál sokszor sokkal fontosabban az állagot megőrző, igazán lényeges beruházások. Ha ezeket hátra soroljuk a listában, akkor ez később visszásan sülhet el, olyan gondok merülhetnek fel, melyek a már elkészült esztétikus projekteket is boríthatják.


Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél