Ma már szakembert is online keresnek

2016-01-03 - TeMestered

Építkezés? Felújítás? A döntés lehet, hogy már megszületett, de az ingatlanok tulajdonosai nem tudják, hogy kire is bízzák a sokszor költséges és szakértelmet igénylő munkálatokat. Kereshetnek a munkára alkalmas szakembert az ismeretségi kör ajánlásával, vagy bújhatják a hirdetéseket ismeretlen mesterek után kutatva, de az interneten felnövő generáció inkább használja a modern eszközöket, és szakembert is online keres! Munkát kereső mesteremberként mindenképp érdemes a megváltozott szokásokkal tisztában lenni!

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Több éves Csipkerózsika-álmából éledt fel újra a magyarországi ingatlanpiac. A gazdasági válság miatt sokan éveken át halogatták egy másik lakás megvásárlását, azonban ez a tendencia az idei évre megváltozott: soha sem látott mennyiségben cserélnek gazdát ingatlanok, nem ritka az olyan hónap sem, amikor a tranzakciók száma bőven meghaladja a tízezres számot is. 

Felmerül azonban a kérdés, hogy mi lesz a lakások sorsa az adásvétel után? Könnyen kijelenthető: a gazdát cserélt ingatlanok jelentős többségén minimum állagmegóvást, de inkább valamilyen komolyabb beavatkozást végeznek majd el az új tulajdonosok. Adódik azonban a sokak számára fejtörést okozó dilemma: kivel végeztessék el a felújítást, kire bízzák az új otthonok még komfortosabbá tételét?

A lakásfelújítás során természetesen ezzel a kérdéssel mindenki szembesül, hiszen nem mindegy a munkálatokat végző szakember személye, azonban egyáltalán nem könnyű megtalálni azt, aki az elképzelések szerint végzi el a munkát ráadásul rekordidő alatt és a lehető legkedvezőbb áron. 

Aki biztosra akar menni, az a felújítási munkálatokat szakemberre bízza. A szakemberek kiválasztása a hagyomány szerint általában valamelyik ismerős által ajánlott szakemberek közül történik, de nem lehetetlen, hogy hirdetés vagy egyéb referencia alapján választják ki a mesterembert. 

Szakember és mester kereső

Mostanra sokan felismerték, hogy érdemes élni a technika adta lehetőségekkel: a régi hagyományok – amely szerint ajánlások útján ment a szakemberek keresése - ma már nem élnek, vagy legalábbis kikopni látszanak. Az interneten felnövő, és azt napi rutin szerint használó generáció belátja, hogy ma már a klasszikus hirdetések mellett melegen ajánlott az online térben is körülnézni, hiszen kitartó kereséssel bárki rábukkanhat a vágyott szakemberre, vagy brigádra! A mai fiatal nemzedék már lassan levegőt is a webshopokból rendel, így nem fognak a régi módszerek szerint kutatni, inkább segítségül hívják a legmodernebb keresési lehetőségeket. Ezzel szakemberként is érdemes tisztában lenni, hiszen ha ma el van látva munkával egy mesterember, az már nem garancia a biztos holnapra! Ennek megfelelően érdemes haladni a korral és feltűnően jelen lenni az online tér adta platformokon. 

Könnyű keresési és szűrési lehetőségek

Ma már nem csak a szakembert keresők, hanem mindegyik, magára valamit adó szakember megtalálható az interneten, így célzott kereséssel és némi türelemmel könnyen megtalálhatóvá válik a lakásukat felújítók számára. Egy jól felépített és részletes adatbázis könnyű keresési és szűrési lehetőségeket kínál. Az ingatlan tulajdonosai egyszerűen kereshetnek az elvégzendő munka, vagy éppen a munkavégzés helyének megadásával, ennek megfelelően a szakemberek elemi érdeke, hogy minden információt pontosan és gyorsan hozzáférhetően megadjanak magukról.

Ajánlások, referenciák

A szakembert keresők érthető módon nem akarnak a váratlanul felmerülő extra költségek, és egy hosszasan elhúzódó felújítás miatt aggódni, így inkább tisztességes és korrekt, más építtetők ajánlásaival rendelkező szakemberekre bíznák otthonuk szépítését! A kiközvetített szakemberek ajánlásokat kapnak a korábban elvégzett munkák után, így valós kép kapható a másoknál végbement felújítás minőségéről és körülményeiről.

Idő takarítható meg

A klasszikus utat bejárva a folyamat hosszas: hirdetések böngészése, telefonos egyeztetés, személyes találkozás, árajánlatkérés, szerződés, a munka elvégzése. Ezt a felújítást végeztetők is felismerték már. Az online keresési lehetőségek segítségével ez a folyamat jelentősen lerövidíthető, így mindkét fél – a szolgáltatásaikat felkínáló szakembereket és a szakembert keresők is – időt takaríthat meg.


Keress Te is Mestereink között, akár asztalos, burkoló, villanyszerelő, vagy más építőipari szakemberre van éppen szükséged!

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél