2016 burkolat trendjei, avagy hogyan legyen otthonod átlagon felüli? 1. rész

2015-12-04 - TeMestered

A modern falburkolatok és design kialakítások fontos elemei egy szépen kialakított belső térnek. A lakberendezők és designerek évről-évre új ötletekkel állnak elő a dekorációs elemek terén, ötvözve a korhű anyagokat a modern felfogással. A legfrissebb trendek ismeretében lehetőségünk nyílik érdekes és stílusos otthont varázsolni magunknak, akár most tervezünk lakásfelújítást, akár új otthonunkat alakítjuk ki éppen. De azok számára is inspiráló lehet, akik eddig nem terveztek semmilyen átalakítást.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

A lakberendezés világa folyamatosan igyekszik színt vinni életünkbe azáltal, hogy friss és látványos falburkolati ötletekkel áll elő, melyek remek alternatívaként szolgálnak az egyszerű, üres, és ezáltal talán kicsit unalmas falakkal szemben. Nézzük milyen lehetőségeink is vannak:

3D hatású falburkolati elemek

Különösen extravagáns és elegáns belső teret tudunk kialakítani olyan falburkolati elemekkel, melyekkel a szokásostól merőben eltérő, 3D hatást vagyunk képesek kölcsönözni falunknak. Ennek megoldására merőben sok lehetőségünk van. Gondolkozhatunk csempés elemekben, melyeket ebből a célból úgy alakítottak ki, hogy ne csupán egy síkban fedjék a felületet, hanem kiemelkedjenek abból. De akár nézhetünk olyan tapéta elemet, amelyben szintén megtalálhatóak 3D textúrák. De ha elengedjük fantáziánkat szóba jöhetnek még szokatlanabb burkolati elemek, mint valamilyen faanyag, bambusz, esetleg alumínium és más fémes anyagok. Ezek segítségével valóban olyan eredményt tudunk elérni, mely nemcsak, hogy ki fog tűnni az egysíkúan színezett falak világából, de még stílusos és szép is lesz.

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - 3D fal

Fal burkolása textilanyagokkal

Az előzőnél talán még szokatlanabb ötlet olyan anyagokkal borítani szobánk falát, vagy talán csak egy félre eső részét, melyek többnyire ágyneműkön vagy bútorokon köszönnek vissza. Viszont talán pont ez az összhatás hoz olyan design harmóniát egy helyiségbe, amitől az több lehet az átlagosnál. Gondoljunk bele például, hogy van egy kanapénk vagy ágyunk, amelyhez tartozó díszpárnák textil huzatjához hasonló stílusú anyaggal burkoljuk be a bútor mögötti teret.

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Textil fal

Tördelt mintájú csempék

A csempe gyártók is folyamatosan jönnek elő újabb és újabb design ötletekkel, ezzel megadva nekünk a lehetőséget, hogy a vizes helyiségek terén is széles választék közül csemegézzünk. Újabban megtalálhatóak tördelt vagy darabos mintájú csempék is a palettán. A különböző geometriai formák illesztgetésével egészen tarkabarka falat is varázsolhatunk magunknak. Nem kell görcsösen figyelnünk arra, hogy a burkoló elemek egymáshoz pontosan igazodjanak. Ha elég kreatívok vagyunk, tervezzük meg a kívánt mintákat papíron, vagy bízzunk mindent burkoló szakemberre. Biztosan nem fog az unalomba süllyedni a végső mű.

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Tarka fal

A csupasz tégla, mint design elem

Külső burkolati elemként már sokszor találkozhattunk olyan hatású felülettel, mintha a csupasz téglát látnánk a ház oldalán. ilyen jellegű burkoló elemet lehet kapni gyártva is, de a leleményesek megoldhatják bontott tégla szeleteltetésével is töredék áron. De most nem is erről lenne szó, hiszen a beltéri burkolatokról olvasunk éppen. 

Bizony belső falfelületen is jól tud mutatni a tégla. Ezt megoldhatjuk többféleképpen. A vakolt falunkra is felvihetünk például az előzőleg említett szeletelt téglából egy réteget. Azonban, ha nem éppen egy modern, újonnan épített épületről van szó, és a falunk régebbi, kisebb méretű elemekből épül fel, a csupasz tégla festékkel bevonása is jó ötlet lehet, vagy a játék a színekkel és a formákkal.

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Tégla fal


Megtetszett valamelyik ötlet? Keress gyorsan egy burkoló mestert aki megvalósítja neked!

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél