2016 burkolat trendjei, avagy hogyan legyen otthonod átlagon felüli? 2. rész

2015-12-08 - TeMestered

Folytatjuk korábbi cikkünket, amelyben izgalmas burkolat választási lehetőségeket kezdtünk el felvonultatni, melyek meghatározhatják a 2016-os évi trendeket. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi lehet még annál is izgalmasabb, mint egy textilanyaggal borított falfelület, de biztos vagyok benne, hogy a most következő pár ötlet is felkelti némelyek figyelmét, és elgondolkodik, hogy hol is lehetne majd ezeket alkalmazni. Kíváncsi lettél, hogy miről is van szó? Ne habozz, és olvass tovább!

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

Tehát, mint azt említettem, a korábbi négy burkolat javaslatunk mellé, még pár lehetőséget vonultatunk fel ebben a fejezetben. Szám szerint itt is négy újabb lehetőség kerül elő. Lássuk is melyekről beszélünk.

Laminált fal? Vagy padló a falon?

Merőben szokatlan lehet, azonban biztosan izgalmasan néz ki, amikor a korábban a padlón megszokott laminált burkolatot a falra tesszük fel. Természetesen itt sem gondolnám, hogy jól mutatna egy teljes helyiség körbeburkolása a kérdéses anyaggal. Inkább gondoljunk csak egy-egy kiválasztott felületre, ha ezt a megoldást választjuk. És semmiképp se kövessük el azt a hibát, hogy a padlóburoklattal egyszínű réteget helyezünk a falfelületre is! Vagy ha mégis, legyen rá jó okunk. Például a találkozási pontnál egy a színtől teljesen elütő bútordarab.

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Laminált fal

Fotó vagy más háttérkép

Kinek ne lenne akár az életében egy meghatározó pillanat, amit egy kép ki tudna fejezni, vagy egy álma, vagy vágya, amire jó érzés minden nap emlékezni. De az is lehet, hogy van olyan kép, aminek a hangulata vonz minket csupán, és az ragad magával minden pillantásunk alkalmával. Na ilyeneket igazán érdemes akár egy szoba falára is megálmodni. Ennek kivitelezéséhez vagy profi festő mestert kell keressünk, vagy papír alapon, tapéta formájában készíttetjük el. Az első megoldás sokkal stílusosabb, de egészen biztos, hogy egyikkel sem lesz könnyű dolgunk, ha ebben a dekorációban gondolkodunk. Azonban könnyen lehet, hogy megéri. Ha például egy képpel ki lehet fejezni életünk fő célját, és azt a falra álmodva, minden nap szembesülünk vele, nincs is nagyobb motiváció a megvalósításra.

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Festett fal

A mozaikcsempék szépsége

Régimódinak mondhatnánk a mozaikos csempéket, de időről-időre folyton előkerülnek. Hiszen csak van abban szépség, ahogy az apróbb kis darabokból álló burkolat elemek szépen egyenletesen eloszlanak az adott felületen. Ha fényeset választunk, akkor darabról darabra másként törik meg a rájuk eső fénysugarakat. De választhatunk színeset is, ha úgy kívánja ízlésünk. Akár hogy is teszünk, ne gondoljuk, hogy ezt a fajta falburkolatot kizárólag egy fürdőszobában, vagy mellékhelyiségben alkalmazhatjuk. A leginkább extravagáns akkor lesz, ha például nappalink egyik felületét burkoltatjuk le vele. 

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Mozaik fal

Párhuzamos és egymást metsző vonalak

A kerámia csempék terén a korábbi cikkben említett tarka-barka lehetőségen kívül, választhatunk különféle vonalakkal design-olt és díszített változatot is. Ezek között sokféle előfordulhat. Párhuzamos, vagy egymást metsző vonalakat alkalmazó elemek. Vagy akár olyan is, amelyben különféle geometriai formákat ábrázolnak a kuszának tűnő vonalvezetések. 

Burkolat trendek nem csak burkolóknak - Vonalas csempe

Ha még nem tettétek, sosem késő egy jó burkoló szakembert keresni, aki meg is valósítja az elképzelésiteket!

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél