Miért érdemes könnyűszerkezetes ház építésében gondolkozni? Itt vannak a meggyőző érvek!

2016-01-20 - Pro-general kft

Itthon, ha saját ház építésében gondolkozunk, az esetek döntő többségében a tégla jut eszünkbe, mint építő anyag. Hiszen mi lehetne stabilabb, mint az egymásra pakolt vörös építőkockák? A többit biztosan elvinné a földrengés, meg egy kis szellő. Az igazság azonban az, hogy a mai kornak megfelelő minőségben készült könnyűszerkezetes házak vannak olyan strapabírók, mint egy téglaház, és bizony még előnyökkel is rendelkezik a hagyományos építőanyaggal szemben. Mik ezek az előnyök? Olvass tovább is mindjárt fény derül a titokra.

Tetszik? Oszd meg az ismerőseiddel:

A tévhitekkel ellentétben, minthogy például a könnyűszerkezetes házat a szél is elfújja, az igazság az, hogy a modern technológiával, és szerkezetekkel épített házak bizony kiállják a természeti megpróbáltatásokat is. A Pro-General Kft. csak és kizárólag acél vázas, fémszerkezetű házat épít a Magyarországon forgalomban lévő legjobb profilból, amit a Hardell cég biztosít részükre. A szerkezetet a gyártó cég több szempontból teszteli rendszeresen, főleg a földrengésekre kihegyezve. Így biztosak lehetünk abban, hogy ha ilyen alapokra épül új otthonunk a talaj mozgásitól nem kell féltenünk.

Hogyan is épül fel egy ilyen ház?

Egy könnyűszerkezetes ház felépítése az alapozást követően a falak felállításával folytatódik. Illetve egészen pontosan először a 15 cm-es fém profilok összeszerelésével. A falak tartó szerkezetét ezek a profilok adják, és ezek biztosítják a stabilitást és a biztonságot. Hiszen az otthonunknál a legfontosabb, hogy érezzük, itt mindig biztonságban vagyunk.

A szerkezet felállítását követően kívülről felkerül rá egy 1,5 mm-es OSB lapokból álló réteg, majd erre jön 10 cm hőszigetelés. Ami igénytől függően bármilyen szigetelő anyag/rendszer lehet. Befelé szintén a falba kerül 15 cm szigetelő anyag, és ezt követően a külső falak két sor gipszkartont kapnak. Így végeredményben lesz egy 27 cm vastag falunk, amiből 25 cm hőszigetelés. Ennek köszönhetően rendkívül jó a szigetelő képessége a háznak.

A Pro-General Kft. egy ilyen házat rendkívül rövid kivitelezési határidővel, akár három hónap alatt kulcsrakészen átad a megrendelőnek. Bármilyen igénynek eleget tesznek, legyen szó akár bővítésről, ráépítésről, vagy több szintes házról.

Könnyűszerkezetes ház gipszkarton szigetelés

És konkrétan mik az előnyök?

A cikk elején azzal kezdtük, hogy előnyöket sorakoztatunk fel a könnyűszerkezetes házak mellett. Egy tégla házhoz szokott embernek igen nehezére esik elhinni, hogy előnyökkel járhat egy ilyen ház építése, pedig így van. 

Íme négy előny, ami ezen házak mellett szól:

  1. Rendkívül gyors kivitelezési idő. Van egy telkünk, és mielőbb élveznénk a rá épített ház melegét? Jobbat nem is választhatnánk. Egy hagyományos házzal szemben sokkal rövidebb idő alatt felépül a könnyűszerkezetes ház!
  2. Kiemelten energiatakarékos fal-, tető- és födémszerkezet. Mivel a falat nagyrészt hőszigetelő anyag alkotja, a hőveszteség minimális.
  3. Földrengéssel szembeni magas tűrőképesség. Folyamatos tesztekkel támasztják alá a gyártók ezt a tényt.
  4. Egy könnyűszerkezetes családiház 10%-kal nagyobb belső teret ad a tulajdonosának, mint egy téglaház, amely ugyanazon bruttó alapterülettel rendelkezik, ha azonos szigetelési értéket alakítunk ki.
Könnyűszerkezetes ház előnyei szigetelés

És végezetül még két tényt had osszunk meg veletek:

  • Egy modern könnyűszerkezetes ház 30 cm-es falvastagság esetén összehasonlítva egy modern téglafallal több, mint 200%-kal jobban hőszigetel, ezáltal kisebb a hővesztesége.
  • A könnyűszerkezetes házakban nincsenek allergén anyagok, a gipsz melyet falburkolásra használnak természetes anyag. A falakban lévő kőzetgyapot és üveggyapot pedig nem juthat be a lakótérbe.

Ha meghoztuk a kedved, és épp építkezést tervezel, keress minket. Te megálmodod, mi megvalósítjuk:

Pro-general kft

Felújítás Festés, mázolás, tapétázás Generálkivitelezés Gipszkarton szerelés Szigetelés

Ha egy fiatal, dinamikus csapatra bízná, otthona kivitelezését vagy felújítását, jó helyen jár. Összesen hatan vagyunk az Ön szolgálatára.

Mindenféle munkát vállalunk a legkissebbtől akár...

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel:
Szakember kereső hirlevél